Netflix, Spotify voor films.

Even een kort berichtje om naar te verwijzen. Ik heb het de laatste al meerdere mensen aangeraden, een abonnement op een filmdienst, Netflix. In het kort, Netflix is een soort Spotify maar dan voor films. Ik gebruik inmiddels alweer anderhalf jaar Spotify. En voor mij is Spotify van oké, naar zeer goed gegaan, en ik verwacht dat het nog verder doorgroeit naar geweldig. Vooral het openstellen van de API zal er ik denk voorzorgen dat Spotify een steeds grotere meerwaarde gaat bieden als service, naast het illegaal downloaden.

Netflix is helaas nog niet zover, de filmindustie doet moeilijker met rechten dan de muziekindustrie, dus verwacht niet alle films. Toch is het aanbod behoorlijk uitgebreid. Vooral series en documentaires vind ik het aanbod echt goed te noemen. Het is heerlijk om een hele serie te kunnen kijken op een goede kwaliteit zonder er een DVD voor te hoeven aanschaffen of je door een berg reclames te worstelen. De personalisatiefunctie van Netflix is ook erg goed, maar verder loopt de ontwikkeling nog wat achter op Spotify. Waar Spotify zich echt opwerpt als compleet muziekplatform, is Netflix vooral een plaats waar je even snel een film aanklikt. De samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld IMDB lijken me zo evident, dat ik me niet kan voorstellen dat het nog lang duurt voordat ook Netflix zien diensten verder uit zal breiden.

Helaas is Netflix niet zomaar verkrijgbaar in Nederland, je zult eerst een proxy moeten instellen. Dit klinkt een stuk moelijker dan het is en wordt hier goed uitgelegd (10 minuten werk). Korte versie: ga naar StrongVPN.com registreer een account. Stel de VPN in, en there you go..

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Comment Spam Protection by WP-SpamFree